Valverde redo för Vinokourov-omkampen

Valverde redo för Vinokourov-omkampen
Anonim
Vino och Valverde

Av Antonio J. Salmerón

Spanjoren Alejandro Valverde är övertygad om sin form inför veckans världsmästerskap trots att han förlorade på hemmamark till Alexander Vinokourov i förra veckans Vuelta. "[Francisco] Antequera har samlat stora ryttare runt mig, så det kommer att bli nödvändigt att kämpa för medaljerna, " förklarade Valverde på söndagen i Madrid.

Caisse d'Epargne-Illes Balears-ryttaren leder det spanska laget till världsmästerskapen efter att tre gånger världsmästaren Oscar Freire drog sig tillbaka på grund av nackskada. "Förlusten av Freire är ett extra tryck, " tilllade Valverde. Trots det spanska lagets form, går det italienska laget igen i mästerskapen som favoriter.

Den italienska olympiska mästaren Paolo Bettinis förtroende fick ett uppsving efter en stark prestation i Vuelta men liksom i Madrid strävar Alessandro Petacchi och Danilo Di Luca också som ledare för det italienska urvalet i Salzburg. Trots sin överlägsenhet i VM har frågan om ledarskap blivit ett pågående hinder för det italienska laget.

Den italienska tränaren Franco Ballerini försäkrade den spanska nyhetsbyrån EFE, "Vi kommer att fortsätta att vara rädda och övervakas av resten. Spanien, utan Freire och Astarloa, är lite mindre stark, men Valverde är en extraordinär ryttare och han kommer att räkna med alla spanska urval som arbetar svårt för honom. " Ballerini citerade också Kazakstans Vinokourov, tyska Stefan Schumacher och belgiernas regerande världsmästare Tom Boonen som hans lags viktigaste hot vid årets mästerskap.

Medan Vinokourov medger att han kan betraktas som en favorit för evenemanget, som inleds på onsdag, varnar han UCI: s nationella rangordningssystem som kan hämma hans mästerskapschanser, "UCI tillåter oss bara att delta med bara tre medlemmar (Kashechkin, Yakovlev och jag), medan de starkaste nationerna kan ha nio. Jag håller med om att Kazakstan inte är en toppcykellation, men skillnaden [hos cyklister] verkar för stor för mig. " Att beskriva rutten på 265 km som "hård och selektiv" tror Vinokourov att italienarna, Valverde och Boonen kommer att vara hans viktigaste rivaler i en strid mot linjen. "Vi måste vänta till de sista kilometerna, och sedan leta efter vår möjlighet där, " avslutade Vinokourov.

Redaktionen