USWCDP mentor, Dotsie Bausch, går samman med JETCycling

USWCDP mentor, Dotsie Bausch, går samman med JETCycling
Anonim
Dotsie Bausch samarbetar med JETCycling

US Women’s Cycling Development Program (USWCDP) Mentor och professionell cyklist, Dotsie Bausch, har gått samman med JETCycling för att fungera som vice president för Athletic Development. Detta är en nyckelroll där hon skulle titta på den övergripande strategin och utvecklingen av juniorer inom JETCycling-programmet.

Jet Tanner, grundare av JETCycling, var upphetsad om möjligheten med Bausch. "Hon ger en enorm rikedom av talang och kunskap." Detta beror delvis på förhållandet JETCycling har med USWCDP. "USWCDP hjälper till att ge mentorskap till JETCycling och detta förbättrar bara vårt värde för våra ryttare, " kommenterade Tanner, "Vårt partnerskap med USWCDP är mycket viktigt för oss. De har ett nätverk av begåvade ryttare som kan mentorera och ge tillbaka till sporten Våra juniorer behöver förebilder, och vi är glada över att ha Dotsie som en del av vårt team från USWCDP. "

USWCDPs grundare och regissör Michael Engleman välkomnade nyheten. "Dotsie har varit en bra mentor för de unga USWCDP-åkarna och jag vet att hon kommer att visa sig vara lika värdefull för idrottarna på JETCycling. Jet Tanner har ett bra program för juniorer och Dotsie passar perfekt. För att kunna presentera sin internationella erfarenhet på ungdomarnivå är exakt vad som krävs för att hjälpa unga cykeltalenter att utvecklas. "

Med den nya positionen har Dotsie sina synpunkter högt på att hjälpa juniorer att lyckas cykla. Hennes huvudfokus är att se JETCycling bli ett främsta program i USA. Bausch var upphetsad över möjligheten. "JETCycling är ett program jag verkligen tror på med mitt hjärta och själ. Det har varit en sådan ära att arbeta med dessa barn under sommaren. Det är inspirerande för mig att åka med dem. De håller mig fräsch och på tårna. Jag ser verkligen fram emot framtiden med dessa spirande stjärnor och JETCycling-programmet. "

Under hela 2007 har JETCycling-programmet haft någon stor framgång i södra Kalifornien. Med stöd av USWCDP, Specialized och Rock-n-Road Cyklery i Orange County har det blivit en av de starkaste juniorcykelföreningarna i området. Fokus har varit att bygga grunden för tävlingscykling för juniorer, arbeta med juniorer mellan åldrarna 10 och 18. Dess program tar praktiska strategier för coachning, stödd med utbildning och en pelare i etik för våra juniorer.

USWCDP har en dagbok på Cyclingnews.

Redaktionen