Tour de France shorts: Rolland tappar sina prickar, Gilbert vägrade etappesejr

Tour de France shorts: Rolland tappar sina prickar, Gilbert vägrade etappesejr
Anonim
Bild 1 av 7

Thomas Voeckler (Europcar) håller sin cykel uppe när han försöker komma runt en krasch som blockerar vägen. Bild 2 av 7

Pierre Rolland bar en all-polka dot kit för att hedra sin ledning i bergen klassificering Bild 3 av 7

Bergens klassificeringsledare Pierre Rolland på start rampen Bild 4 av 7

Den tjeckiska ryttaren Zdenek Stybar har redan vunnit crosscross i år Bild 5 av 7

Bauke Mollema och Robert Gesink (Belkin) Bild 6 av 7

Philippe Gilbert (BMC) jagar fortfarande en första seger som världsmästare. Bild 7 av 7

Manuel Quinziato och Philippe Gilbert (BMC)

Rolland tappar sina prickar, Voeckler drabbas av hetta

relaterade artiklar

Tour de France shorts: på jakt efter Riis och Contador

Tour de France shorts: shopping för ryttare, sprickor och mer

Tour de France shorts: Orica GreenEdge böter, kraschar och mer i Bastia

Tour de France shorts: Bättre dag för QuickStep, en ny vinnare för 1998 Tour ">

Tour de France shorts: Flyger med stil till Nice, Schleck imponerar på Korsika

Tour de France shorts: Inga ränder tillåtna, Noval skadad i TTT

Tour de France shorts: Flat as a tack, Anderson på Gerrans och EPO på menyn

Tour de France shorts: Quintana och Rodriguez överlever kraschar

Det var en dag med blandade känslor för Europcar som fick ett dubbelslag i slutet av etapp 7 till Albi efter 205 km tävling. Trots att Cyril Gautier infiltrerade utbrottet och höll på tills de sista kilometerna var det lagets kaptener som förlorade. Pierre Rolland kom till att hålla kvar sin ledning i KoM-klassificeringen med en enda punkt medan Thomas Voecklers kanske slappa tillvägagångssätt till gängläge såg honom över mållinjen med huvudgruppen sprinter - mer än 15 minuter ner på scenvinnaren Peter Sagan (Cannondale ).

Laget kanske inte har tänkt att försvara Rollands ledning i polka-dot-tävlingen, men han visade fortfarande sin avsikt genom att tävla om dagens andra stigning, Col de la Croix de Mounis, men blev slagen till linjen av den nya bergsledaren på vägen Blel Kadris (Ag2r La Mondiale) lagkamrat Romain Bardet. Rolland kommer att starta det första riktiga bergssteget till Ax 3 Domaines med en punkt som skiljer honom från Kadri.

"Vi sa att vi inte skulle bestrida polka dot-tröjan idag. Även om Pierre kommer att övervakas, kommer han att bli mindre identifierbar med en Europcar-tröja, " sa direktören sportif Andy Flickinger på Europcar-teamets webbplats.

För Voeckler kan hans ofta bekanta plats på baksidan av gruppen ha bidragit till hans enorma tidsförlust. Franskaren lade emellertid alltid efter en möjlighet att attackera, men gjorde ett positivt snurra på sitt fall ner i GC-rankningen.

"Det var en svår dag för mig, " sade Voeckler på sin personliga Facebook-sida. "Under åren har min kropp behov av mer tid för att anpassa sig till värmen. Jag gick tillbaka till bilen för att ta vatten aspirin och samtidigt har Sagans team accelererat. Bra spelat från deras sida! Deras manöver var dödlig. Jag slutade med sprinterna.

"Fördelen är att det nu kan bli bättre dagar! Jag hoppas kunna använda detta till min fördel den kommande helgen men jag kommer att behöva mina bästa ben."

Gilbert vägrade etappesejr

Det är en annan typ av Tour de France i år för den nuvarande vägvärldsmästaren Philippe Gilbert. Team BMC har kommit till hundraårsutgåvan med två ledare för den allmänna klassificeringen med Cadel Evans som leder anklagelsen och stigande start Tejay van Garderen som andra ledare om australierna skulle falla vid vägen.

Gilbert har arbetat hårt med att stödja sin yngre lagkamrat van Garderen och medan han har presterat på en nivå som är tillräckligt bra för att rikta en etapper, har hans personliga ambitioner fallit på döva öron - åtminstone för nu. För någon som Gilbert, som är van vid att vara den skyddade ryttaren, har det varit tufft att hålla uppe moral och uthållig anda när all hans energi har använts för att hålla sådana van van Garderen och Evans ur problem och skyddade från vinden. Får han sin chans att gå till etappesejr? Till och med den tidigare gula tröjbäraren är osäker.

"Det är svårt att ha kul om du inte har några ambitioner, för då tar turen mycket lång tid. Det är som att du fiskar men ingenting kan fånga", sa Gilbert till Nieuwsblad.

"Normalt skulle detta steg (åtta) passa mig men laget är inte intresserat av etapper. Därför bör jag inte försöka. Målet är bara att hålla ledarna från vinden. Det är inte lätt att acceptera men det är ett beslut av laget."

Stybar eyeing Tour-debut 2014

Zdenek Stybar besökte sin Omega Pharma - Quick-Step-lagkamrater dagen efter att den brittiska mästaren Mark Cavendish noterade sin 24: e seger och öppnade sitt vinnarkonto 2013. Stybar har haft en lång paus efter klassikssäsongen och blev inbjuden att visas som gäst för Sporza-tv-serien Vive le Velo och uttalade sin önskan att åka turnén 2014. Oavsett om det är till stöd för lagets nummer ett sprinter Mark Cavendish är ännu inte att se.

"Jag hoppas att nästa år. Om vi ​​är här med Cav är det naturligtvis att stödja Cav. Det finns tre veckor att välja en scen, och jag tror att det skulle vara något jag skulle älska, " sa Stybar och tänkte framåt . "Det första året handlar alltid om upplevelsen, men om det finns en chans, måste du ta den."

Den tidigare cyklocrossstjärnan kommer ännu inte att meddela sin nästa tävlingsmöte, men om förra årets schema är något att gå, kan fans av den kommande klassikerutmanaren förvänta sig att se den tjeckiska ryttaren för Vuelta a España.

"Det kommer förmodligen att vara detsamma - som förra året. Det är väldigt svårt att säga vad jag ska göra och var. Jag tror att det bara kommer att bli som förra året."

Bakelanter ser mer framgång till stöd för Fränk Schleck

En etappesejr, två dagar i maillot jaune och en mest aggressiv ryttarutmärkelsen räcker för att anse någon stor turné som en framgång men hungern efter mer fick Jan Bakelants att attackera igen på etapp 7. Han svepte upp i de döende kilometerna i scenen i Albi och fick en annan mest aggressiv utmärkelsen för sina ansträngningar.

"Jag är fortfarande övertygad om att om det hade varit lite mindre motvind och en kortare finalriktning, hade jag benen att gå hela vägen till slut", sa Bakelants till Lavenir.

RadioShack Leopard-åkaren kanske måste spela lagkortet under de första bergsstegen i helgen men han har redan meddelat sina planer för kommande etapper: han vill ha mer. Den exakta platsen och tiden kan ännu inte bestämmas men han anser att hans form är bra nog för att få en ny smak av segerchampagne innan loppet når Paris.

"Upplevelserna är utmärkta och jag anpassar mig ganska bra till värmen. Vad ska jag göra under de kommande dagarna? Jag vet inte ännu, vi får se hur loppet utvecklas. Allt jag vet är att jag kommer att försöka lyckan så snart som det presenterar sig för mig. "

När det gäller dumpningen av Fränk Schleck efter att ha rapporterat stödja den tidigare ryttaren under sitt förbud: "Jag tror att han har blivit tillräckligt straffad för vad han gjorde. Han har mitt fulla stöd", tillade han.

Mollema upp för Pyrenean test

Genom att ta ett spill under etapp 6 på Touren lämnade Bauke Mollema lite obehagligt under gårdagens etapp från Montpellier till Albi, särskilt när Cannondale lyftte takten halvvägs genom scenen men Belkin GC-mannen var optimistisk för det kommande bergstestet och trodde att han redo för den krävande toppmötet till Ax 3 Domaines.

"Min kropp var fortfarande lite styv från gårdagens krasch, men det är inte så stort. Med några långa stigningar var parcours idag ganska utmanande. Under de senaste hundra kilometerna var tävlingen intensiv för att släppa några sprinter men jag kunde upprätthålla takten väldigt bra. I morgon är det första riktiga testet för klassificeringarna och jag känner mig upp till det, "sade han på sin teamwebbplats.

Redaktionen