Tour of Britain: Att hålla den gula tröjan blir tufft, säger Kwiatkowski

Tour of Britain: Att hålla den gula tröjan blir tufft, säger Kwiatkowski
Anonim
Bild 1 av 3

Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) Bild 2 av 3

Michal Kwiatkowski (Omega Pharma Quick Step) ridning i etapp 15 Bild 3 av 3

Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) kom på andra plats på scenen

På tisdagen lämnade Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) klagande på bristen på sammanhållning i jaget som såg honom hamna på andra plats på tredje etappen i Tour of Britain. Snabb framåt 24 timmar och den polska ryttaren satt i den gula tröjan efter att han tog segern i Bristol.

Kwiatkowski ställde sin körning till linjen till perfektion och överlämnade resterna av flyktgruppen tum före den vita linjen. Även om det enligt polen inte var så lätt som det såg ut. "Jag visste inte var det skulle sluta, " sade han om den sista uppstigningen till Bristol Downs. "Jag såg så många hörn och jag tänkte hela tiden att det skulle bli slutet, men det fortsatte. När jag såg den sista kilometerskylten visste jag att det var över, men det var långt till mål från toppen när du har ett fullt ben av laktat.

"Jag startade just min sprint i det sista hörnet. Jag var säker på att ingen var på mitt hjul i det ögonblicket och jag är glad att jag slutade på det sättet efter teamets arbete. Niki Terpstra och Julian Vermote stängde verkligen det stora gapet för de nio ryttarna. "

Med den plana finishen idag hade planen för Omega Pharma-QuickStep varit att försöka hålla Mark Cavendish i strid för sprinten. Men planen gick ut genom fönstret ganska snabbt när de träffade den slutliga lutningen, som började strax efter tre kilometer att gå.

"Från början av den sista stigningen var takten så hög, vi visste att Mark (Cavendish) och andra Mark (Renshaw) inte skulle komma över det. Jag försökte stanna kvar med de snabbaste killarna där, " förklarade Kwiatkowski. "Jag förväntade mig inte en så hård stigning i slutet."

Kwiatkowski hamnade på andra plats på tisdagens sluttning på tummen och med den tio sekunders bonus som han fick i Bristol, leder han nu Edoardo Zardini (Bardiani-CSF) med tre sekunder. Det finns ett antal andra ryttare inom beröringsavstånd från tröjan och den polska ryttaren accepterar att man håller tröjan till sista dagen.

"Du kan se att det inte är ett enkelt lopp att kontrollera. Det finns så många killar som vill vara i utbrottet och du kan se idag att det var svårt att få tillbaka gruppen. Vi har ett riktigt starkt team och naturligtvis vi kommer att försöka vinna loppet, men det finns fortfarande några steg att gå. "

Kwiatkowskis ledning över Zardini är en liten, men det viktigaste tidsgapet i den allmänna klassificeringen är att försvara mästaren Bradley Wiggins. Omega Pharma-QuickStep-ryttaren har förstärkt sin fördel till 27 sekunder på Sky-ryttaren. Trots den rimliga kudden är Kwiatkowski mer än ware för Wiggins och hotet som han utgör i söndagens tidstest.

"Jag vet att det är viktigt att få bonussekunderna innan testperioden. Det är inte en lätt sak att tävla med Bradley, " sade han. "På varje etapp har vi en bonus på finishen och sprinten så jag tycker att det är väldigt viktigt, men det är inte en lätt sak när du vet att vi har nästan 9 kilometer tidstest och du vet att det finns Bradley Wiggins som kan ta mycket sekunder. "

Redaktionen