Stuyven åker på övergripande Binckbank Tour med den slutliga segern på dagen

Stuyven åker på övergripande Binckbank Tour med den slutliga segern på dagen
Anonim
Bild 1 av 5

Jasper Stuyven firar sin BinckBank Tour-etapper. Bild 2 av 5

Jasper Stuyven efter att ha vunnit den sista etappen i BinckBank TourImage 3 av 5

Jasper Stuyven efter sin seger på etapp 7 på BinckBank TourImage 4 av 5

Jasper Stuyven vinner den sista etappen i BinckBank TourImage 5 av 5

Jasper Stuyven vinner etapp 7 i BinckBank Tour

Efter femteplatsen på etapp 5 och tredje på etapp sex fick Jasper Stuyven äntligen sin etapper på BinckBank Tour. I processen att ta sin första seger 2017, säkrade belgieren också sin första poduium-finish någonsin vid ett WorldTour-etapplopp.

relaterade artiklar

Giro d'Italia: Stuyven frustrerad över andra platsen men tipsar sin hatt till Dillier

Dumoulin tar segern på BinckBank Tour

En 25-årig Trek-Segafredo-ryttare, en Vuelta, en Espana-etapper 2015 och solo-seger på Kuurne-Bruxelles-Kuurne 2016, hade vid flera tillfällen kommit nära till en seger 2017. Stuyven gjorde sitt vinnande drag med en sen attack på sista etappen, som inkluderade den ikoniska Muur van Geraardsbergen, för att anlända solo i Geraardsbergen med en tom tank. Philippe Gilbert ledde chasersna hem en sekund i efterskott

Efter hans segerfirande sjönk Stuyven till marken innan de gratulationskramarna. Stuyven förklarade efter etappen att hans drag byggdes på instinkt och ingenting att förlora när han rullade tärningarna.

"Jag planerade inte attacken, jag gick med just nu, " sade Stuyven. "Jag var nära fronten på den senaste klättringen och såg att några luckor öppnades och så jag bestämde mig för att bara gå för det. Jag kände faktiskt inte så bra idag, men jag visste att alla förmodligen kände samma sak efter en så hård vecka med tävling, så jag bestämde mig bara för att prova, ”sa Stuyven.

"Jag visste inte hur mycket tid jag hade, jag sa bara till mig själv att bara gå all-in och inte tänka på någonting annat. Jag kände fortfarande att jag hade något kvar för uppförsbacken, och jag såg tillbaka med 150 meter att gå - jag såg förmodligen tillbaka lite för mycket - men då visste jag att jag skulle hålla den. De sista 200metern var riktigt hårda; jag var helt tom efter mål. "

Efter den sista etappen avslutade Stuyven 46 sekunder på Giro d'Italia vinnaren Tom Dumoulin (Team Sunweb).

Vinsten avslutade en framgångsrik tävlingsvecka för Trek-Segafredo eftersom truppen också fick framgång med Edward Theuns steg 4 och seger i lagklassificeringen.

"Hela teamet fungerade bra igen, hela veckan, och idag var Mads (Pedersen) en maskin. Vi kom hit med ambitioner för GC för mig och Edward (Theuns) med sprinten, " sa Stuyven. "I de första etapperna hjälpte jag Edward ut, vilket resulterade i en seger för honom, och sedan skyddade laget mig mycket bra under de senaste tre dagarna. Jag var alltid där, och jag kunde flytta upp i GC, men jag kunde också ta en etapper, "sade Stuyven och tilllade sedan:" Det var en bra vecka med fantastiskt lagarbete. "

Redaktionen