Stark lineup för Tour of Britain 2005

Stark lineup för Tour of Britain 2005
Anonim

Av Shane Stokes

Efter återinförandet av Tour of Britain förra året återvänder tävlingen i toppklass återigen till Storbritanniens vägar denna vecka med den andra utgåvan av evenemanget. Även om fältet har påverkats något av den nya ProTour, kommer en bra lineup ändå att ställa upp i det sex dagar långa loppet, som börjar på tisdag i Glasgow och avslutas på söndag på Londons gator.

Star attraktion är världsmästaren Mick Rogers, som syftar till att bygga upp från en besvikelse Tour de France med en bra resa här. Rogers har chansen att gå för sin tredje raka världs-TT-titel i Madrid i slutet av september och håller på att hålla sin form. Han känner att han är inne med ett skott för att ta den slutliga segern.

"Jag tror att jag har en bra chans i det här loppet, " sade han. "Det är helt enkelt för att jag vet att jag har ett bra team bakom mig men också för att jag verkligen är motiverad. Det är oerhört viktigt att vara säker. Det finns några fantastiska åkare i årets Tour men jag mår bra och stark. Min förberedelse har varit tufft och jag ser fram emot starten i Glasgow. "

Se även: Full förhandsgranskning, Etapp & resultat, Karta, Startlista

Redaktionen