Silence-Lotto lyfter fram före Flandern

Silence-Lotto lyfter fram före Flandern
Anonim
Leif Hoste är på väg upp.

Av Björn Haake i Zottegem

Silence-Lottos Flanders förmögenhet har fått ett uppsving med sina klassiker-utmanare som presterar bra i etapp av Driedaagse De Panne-Koksijde på måndag.

Efter att ha varit under eld från högprofilerade kvarter i sitt eget land försöker teamet hitta form på väg in i norra klassikerna, som börjar med Tour of Flanders i helgen.

I första etappen av De Panne var Ronde-teamledarna Greg Van Avermaet, Leif Hoste och Philippe Gilbert alla i den första gruppen som slutade bakom flyktduon, plus Roy Sentjens. Van Avermaet var ganska nöjd med utvecklingen. "Vi gjorde loppet idag; det var första gången jag ser det och jag tror att detta är en förändring för oss."

Van Avermaet har "smakat blod" och är upphetsad över utsikterna för nästa veckas stora tävlingar. "Ingen faktorer oss i deras Flanders beräkningar men förhoppningsvis kommer det att vara bra nu, " sade han. "När Flandern och Paris-Roubaix kommer upp är detta mycket viktigt för oss."

Han medgav att Cadel Evans seger förra helgen i Settimana Internazionale Coppi e Bartali, lagets första år 2009, spelade en viktig roll i att stoppa lagets formbrist. "Det var mycket bra för oss. Det är viktigt att ta den segern - det hjälper till med motivation. Kanske kan vi ta en scen här i De Panne, vilket också skulle vara viktigt."

Den lovande belgiska sprinten kliar nu på söndagen, där han tror att vädret kommer att vara en del av lagets chanser att lyckas. "Onsdag [i Dwars door Vlaanderen] var det riktigt kallt men nu är det varmare och det är bättre för mig. Jag har sett prognoserna och det borde bli varmare. Det är också bättre för mina ben - jag rider riktigt bra i det här vädret. "

Trots att han kämpade något för form såg Hoste också bättre ut än i tidigare lopp efter De Pannes första dag. "Jag tror att det är ett steg framåt för mig, " sade han. "Jag var tvungen att överge Tirreno och Dwars van Vlaanderen. Lördag [på E3 Prijs] blev det redan bättre, även om det inte är super. Nu får vi se söndag."

Silence-Lotto kommer att få sitt arbete klippt ut för de i De Ronde eftersom Katushas Filippo Pozzato och Quick Step-truppen har sett skarpa på sent. Van Avermaet föredrar att helt enkelt fokusera på vad han dock kan påverka. "Jag är väldigt nöjd med mitt tillstånd på söndag och hoppas kunna göra det bra."

Redaktionen