Shenandoah, USA: s "Tour de l" Avenir "?

Shenandoah, USA: s "Tour de l" Avenir "?
Anonim

På under en vecka från och med nu kommer flera av Nordamerikas främsta cykelproffs och några av de bästa under-25 åkarna att gå ner i Shenandoah Valley för att testa sin mettle mot varandra på en av de tuffaste etapprittbanorna i landet. Från 25-30 april, den sexdagars, kommer den sju etappers Tour of Shenandoah att bliva genom de bergiga vägarna i Central Virginia i ett försök att bli Nordamerikas version av Tour de L'Avenir.

Vid ett av de ledande U-25-vägscenerna i USA planerar pro mountainbike Trek / VW att dominera Shenandoahs beryktade benpundande berg med Harrisonburg inföding, Jeremiah Bishop, som den uppenbara lokala favoriten. En imponerande 5: e övergripande och två tredjeplatsavslut på 2005 Tour of Shenandoah gör Bishop till en kandidat till podiet, liksom hans lagkamrat, Chris Eatough.

Team RACE (Race Against Cancer Everywhere) under ledning 1988 på fjärde plats på Tour de France Steve Bauer, främst ett U-25-team, skickar fyra idrottare inklusive Ryan Roth, U-23 National Road Champion och ITT silvermedaljist från de kanadensiska mästerskapen 2005.

En annan dräkt att titta på kommer att vara Team AEG-Toshiba-JetNetwork: konsekvent rankat tillsammans med Health Net och Discovery Channel, skickar laget en internationell trupp med ryttare som kommer från USA, Kanada och, särskilt, Serbien: Predrag Prokic, 24 är från Belgrad, Serbien och bor nu i Charlotte, North Carolina. Prokic är under 23 Balkan Champion 2003 och placerade 8: e plats i Tour of Greece.

Fellow Serbian, Viktor Laza är den jugoslaviska juniormästerns väg 1999 och kriteriet 1999. Han placerade också tredje i UCI World Junior Points Classification samma år. 2005 vann Laza South Carolina Championships.

Mer tävling kommer att komma från Team LSV / Kelly Benefit Solutions med Matt Cooke och Nick Waite, samt från Team Right-Aid, tidigare Snow Valley, som kommer att anpassa sig till Zach Bell, kanadensiska nationella jakten mästare 2004 och 2005. Den 23-åriga sprinteren är en nio-tiden kanadensisk medaljmedellist.

Redaktionen