Schleck säger att Contador-signering inte var någon överraskning

Schleck säger att Contador-signering inte var någon överraskning
Anonim
Bild 1 av 3

Bild 2 av 3

Andy Schleck (Saxo Bank) pressar takten. Bild 3 av 3

Kriterievinnaren Andy Schleck (Saxo Bank)

Andy Schleck (Saxo Bank) har hävdat att han varken blev förvånad eller besviken när Bjarne Riis signerade Alberto Contador som sin ersättare för 2011. Med talet med den luxemburgska tidningen Le Quotidien uttryckte Schleck också sina tvivel om att Riis och Contador skulle kunna arbeta bra tillsammans .

relaterade artiklar

Fränk och Andy Schleck lämnar Saxo Bank

Contadors trippelkronanskrävning krossad av Schleck

Andy Schleck utesluter sig från världsmästerskapen

"Nej, jag blev inte riktigt förvånad [när jag hörde att Contador hade undertecknat] för när Fränk och jag träffade Bjarne för att berätta för honom att vi lämnade sa han att han ville stanna på högsta nivå, " sa Schleck. "Det här kan verka pretentiöst, men jag såg inget annat alternativ än att locka Contador."

”Alla ville ha Contador så fort han var fri. Om Bjarne undertecknade honom beror det på att han hade pengar att betala honom, vilket är bra för honom

”.

Schleck är dock inte övertygad om att Contador kommer att vara en naturlig passform för Riis team. ”Jag vet inte om de kommer att fungera bra tillsammans under 2011. De är två väldigt olika karaktärer, ” sade han. "Samtidigt är Contador Contador, en mycket stark ryttare."

Schleck slutade på andra plats bakom Contador på Tour de France i juli, 39 sekunder efter. Han vägrade att klandra sin glidkedja på Port de Bales för underskottet, och uppgav helt enkelt att händelsen "hade gjort turnén ännu mer intressant och mer öppen."

Andy och Fränk Schleck kommer att rida för ett nybildat lag baserat i Luxemburg nästa säsong, men den yngre Schleck avslöjade att han skulle ha lämnat Saxo Bank i vinter även utan att locka till en ridning för en hemsponsor.

"Jag ville lämna och även om Luxemburg-laget inte hade skapats skulle jag ha lämnat ändå, " förklarade Schleck. "I ett visst ögonblick i livet måste du göra val."

Trots att han sade att det var "ingen stor överraskning" att han och Fränk lämnade Saxo Bank, var Schleck ändå insisterande på att flytten inte utfälldes av ett fall med Riis. ”Jag var inte alltid nöjd med vad jag hade och jag ville ha andra saker ibland men jag vill inte tala illa om Bjarne och jag kommer aldrig att göra det, ” sa han. ”Jag har för mycket respekt för honom och jag uppskattar verkligen honom. Våra relationer kommer att fortsätta att vara goda. Det är bara att jag är övertygad om att du måste veta när du ska ändra riktning. ”

Schleck befinner sig för närvarande i Sevilla före Vuelta a España, där han kommer att rida till stöd för sin bror Fränk's attack mot den allmänna klassificeringen. ”Jag är här på denna Vuelta utan någon annan ambition än att åka för Fränk, det är klart, ” sa han. "Jag har redan gjort mycket den här säsongen men jag är mycket nöjd med att vara där för att hjälpa Fränk, jag har hittat min motivation."

Efter att ha tagit lite tid efter Tour de France, kommer Schleck att använda den första veckan i Vuelta för att underlätta i aktion. "Det kan vara lite svårt för mig den första veckan, men efteråt kommer jag tillbaka i form, " förklarade han. ”Jag är avslappnad i den här positionen för jag är inte den som siktar för övergripande utan Fränk. Ärligt talat, i denna Vuelta rider jag in i det okända. ”

Trots det faktum att han byter lag i slutet av säsongen är Schleck fast besluten att hedra Saxo Bank-färgerna i sina sista veckor med truppen och han citerar exemplet på en ryttare särskilt som att ha gjort intryck på honom . ”När vår tidigare lagkamrat Christian Vande Velde lämnade till Garmin beundrade jag hans professionella inställning, ” sa Schleck. "Jag vill inte att någon ska säga 'Andy går bort så att han inte rider på 100%.' Om så var fallet, skulle jag redan vara på semester nu. ”

Tittelsponsorn och finare detaljer i det nya Luxemburg-laget har ännu inte avslöjats, men Schleck är entusiastisk över projektet och arbetar med Kim Anderson och Brian Nygaard. "Vi skulle inte ha bytt bara för att rida för ett andra division i Luxemburg, " sade han. "Det här kommer att bli ett riktigt bra team."

Redaktionen