Riis tror på Contador, men fruktar konsekvenserna

Riis tror på Contador, men fruktar konsekvenserna
Anonim
Bild 1 av 3

Bild 2 av 3

En känslomässig Alberto Contador under sin presskonferens i hans hemstad Pinto Bild 3 av 3

Bjarne Riis ser dyster ut.

Bjarne Riis tror att Alberto Contador är oskyldig för dopning, men börjar oroa sig. Han fruktar att politiska övergrepp kan leda till att fallet slutar dåligt och att han kommer att stå kvar utan en stjärnrytter för Team Saxo Bank-SunGard för den kommande säsongen.

relaterade artiklar

Riis tror på Contadors oskyldighet

Contador presskonferens: Tour de France vinnaren skyller maten för ett positivt test

Contador säger att han troligen borde ha informerat Riis tidigare

Mjukgörare i Contadors urin kan indikera blodtransfusion

"Jag har precis träffat Alberto Contador och jag har ingen anledning att inte tro på honom, " sa Riis till den danska webbplatsen DR.DK.

Men dansken vet att det inte räcker. ”Jag är rädd att det kommer att hamna som ett politiskt spel - och jag hoppas att det inte går. Det skulle vara oerhört olyckligt för alla parter, sade Riis.

Riis hade tecknat den tre gånger Tour de France vinnaren för att rida för honom de kommande två åren. Hans tidigare kaptener, Andy och Fränk Schleck och Fabian Cancellara, lämnar alla sitt lag. Om Contador är avstängd, eller på annat sätt inte kan uppfylla sitt kontrakt, kommer Riis att vara i en svår position.

”Jag är nära att ha bildat mitt team, ” sa han. ”Men det är fortfarande väldigt öppet. Det beror så mycket på vem som kommer. ”

Contador testade positivt för Clenbuterol den andra vilodagen i årets Tour, och även för mjukgörare föregående dag, som sägs vara en möjlig indikator på blodtransfusioner, som inte är tillåtna. Han har konsekvent förkunnat sin oskuld och indikerat att han kan gå i pension om han får någon form av upphängning.

Redaktionen