Reaktioner från prologen

Reaktioner från prologen
Anonim
Bild 1 av 3

Carlos Sastre (Cervelo TestTeam) närmar sig ett hörn Bild 2 av 3

Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) Bild 3 av 3

Cadel Evans (BMC) ger allt

Cadel Evans (BMC Racing Team) - 23: e på scenen, 23: e överlag @ 39 sekunder: "Alla hörn där du ville att det skulle vara torrt, det var vått, så jag tog det ganska konservativt. Det kan ha kostat mig ett par sekunder. Nio eller tio sekunder efter GC-killarna är inte där jag verkligen ville vara men det är fortfarande de första dagarna. "

Carlos Sastre (Cervélo TestTeam) - 70: e på scenen, 70: a totalt @ 54 sekunder: "För mig var det trevligt att starta Tour de France efter dessa hårda fyra veckor med de ryggproblem som jag hade. Jag kunde inte göra intensiv träning som jag gör normalt så jag visste inte hur jag skulle bli idag.

Jag är glad eftersom jag inte hade ont i ryggen. Det är det viktigaste. Det finns 20 dagars racing framför oss, så allt kan hända. "

Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) - 75: e på scenen, 75: e övergripande @ 56 sekunder: "Turnén är nu igång. Det var en stor prolog för sprinter; om vägen inte hade varit våt skulle du inte [behöva] röra Några hörn tog jag noggrant, försökte alltid mäta risken men tog tillräckligt med risk.

"Jag är nöjd med den tid jag spelade in, jag är praktiskt taget på samma gång som Sastre, Menchov, Wiggins och Frank Schleck, människor som har mycket att säga i denna Tour de France. Loppet har bara börjat och vi förväntar oss några väldigt svåra dagar. I morgon är det samma; resan är väldigt komplicerad, så vi måste gå dag för dag. "

Thor Hushovd (Cervélo TestTeam) - 157: e på scenen, 157: e övergripande @ 1:19: "Jag ville inte ta för många risker. Det viktigaste är att vara redo imorgon för scenen och försöka ta den gröna tröjan. Det finns inga tidsbonusar längre, så det är svårt för sprinterna att försöka ta den gula tröjan med tidsbonusar. "

Alberto Contador (Team Astana) - sjätte på scenen, sjätte övergripande @ 27 sekunder: "Jag är nöjd med resultatet. Jag har nästan alla favoriter och jag missade pallen med några sekunder. Det är sant att jag misslyckades att hitta den rytm som jag skulle ha velat, men jag är nöjd med prologen. Det var mycket svårt [att få mer tid] eftersom jag inte kunde riskera mer än det som är värt. Det är bättre att förlora några sekunder för att riskera en falla."

Jeremy Hunt (Cervélo TestTeam) 139: e på scenen, 139: e övergripande @ 1:13: "Det var speciellt idag att vara på start rampen. Jag är en klassikare, så jag har aldrig varit på Tour de France förut. Det är aldrig för sent. Touren är ett av de tävlingar som du drömmer om hela ditt liv. När du är en pojke, drömmer du om att tävla på Touren, Paris-Roubaix. Jag är stolt över att vara här på Touren.

"De sa till mig att ta det lugnt i prologen, för att inte riskera att krascha. Vi har ett bra team här på Touren. Vi kommer att hjälpa Thor att försöka vinna den gröna tröjan och hjälpa Carlos att vinna den gula tröjan. Mitt mål är att ta sig till Paris och förhoppningsvis se en av våra killar på pallen. "

Ignatus Konovalovas (Cervélo TestTeam) - 33: e på scenen, 33: e övergripande @ 44 sekunder: "Jag kunde inte drabbas idag som jag ville. Jag kunde inte gå full gas när jag behövde. Med regnet och hörnen, det Det var svårare. I går, när vi såg kursen, tänkte vi, "OK, bra tidskurs." Men när vi tävlade om det under de våta förhållandena, var det mycket svårare, även med de stora folkmassorna såg man inte hörnen.

"Nu kommer jag att fokusera på att hjälpa laget. Jag hoppades på en topp-20, men det här är Tour de France. De bästa åkarna är här. Jag är glad över att vara på Touren. Mitt mål är att hjälpa laget att det bästa jag kan. "

Andreas Klier (Cervélo TestTeam) - 146: e på scenen, 146: a totalt @ 1:15: "Scenen på söndagen kommer att vara utmanande. Vi vet att vi kan förvänta oss vind, smala vägar och kanske lite regn. Den del av banan som går nära till havet är tidigt i stadiet, men vi kommer att vilja vara försiktiga med att hålla våra ledare borta från skadan. Vi kan förvänta oss att det kommer att bli en massa sprint, men vi måste vara försiktiga och undvika kraschar eller splittringar i pelotonen. "

Redaktionen