Podcast 2016

Podcast 2016
Anonim
Bild 1 av 5

Bjarne Riis attackerar Miguel Indurain Bild 2 av 5

Allan Peiper med BMC-teamet Bild 3 av 5

Cannondale-Garmin-chef Jonathan Vaughters i början av 2015 Bild 4 av 5

Tom Boonen var alla leenden under träningsturen i Quebec Bild 5 av 5

Femke van den Driessche (Belgien)

Podcasten är på paus under festtiden, så när vi går in i en ny säsong tittar vi tillbaka på några av våra största podcast 2016.

relaterade artiklar

Tour de France-ruttanalys, Sagan styr världen - Podcast

Dekkers dagböcker, Degenkolb trotsande och överföringsberättelser - Podcast

Cadel Evans: Min karriär från Saeco till Tour de France glory - Podcast

I år har laget sett ett antal frågor som mekanisk doping och skivbromsar, plus tävlingen själv och mycket mer. Vi har också kört flera specialutgåvor den här säsongen med sådana som Tom Boonen och Bjarne Riis.

Cyclingnews har valt ut fem av årets mest populära, bara om du saknade dem eller om du vill lyssna på dem igen. Gör dig själv en kopp vad du än vill och luta dig tillbaka och njut. Klicka här om du vill prenumerera på Cyclingnews Podcast.

1996 Tour de France

20 år efter att Bjarne Riis vann Tour de France såg Cyclingnews tillbaka på Tour de France 1996, med exklusiva intervjuer med mannen själv, Brian Holm, Viatcheslav Ekimov, Chris Boardman och mer. Nedan är den första delen av podcasten och du kan hitta den andra här och den tredje här.

Allan Peiper drömteam

Tidigare ryttare och BMC-teamdirektör Allan Peiper var en av dem som valde sin dröm nio i vår drömteamserie. Bland de som australierna valde var Ryder Hesjedal och Phil Andersen. Se vem han ellers valde genom att lyssna på nedan.

Jonathan Vaughters ser tillbaka på 2016

Tidigare denna månad talade Cyclingnews-redaktören Daniel Benson med Cannondale-Drapac-manager Jonathan Vaughters. Han tittade tillbaka på säsongen 2016 och pratade om nya signeringar Taylor Phinney och Sep Vanmarcke bland andra. Vaughters berättar också för Cyclingnews hur nära han kom till att lämna sporten efter Tom Danielsons positiva test.

Tom Boonen: Rise of a legend

Tom Boonen kommer att gå i pension i slutet av vårklassikern 2017, under årets kampanj Cyclingnews tittade tillbaka på ett av de avgörande ögonblicken i belgiernas karriär. 2002 visade Boonen sin potential med tredje plats i Paris-Roubaix. Med intervjuer från Boonen och lagkamrater George Hincapie, Antonio Cruz, Steffen Kjaergaard, Matt White, återupplever vi loppet 2002.

Mekanisk doping och vad det betyder för cykling

I januari träffade mekanisk doping rubrikerna när Femke van den Driessche befanns ha en motor i sin cykel under under 23-loppet vid cyklo-cross-VM. Van den Driessche förnekade inledningsvis kunskap om motorn men erkände så småningom den och har sedan förbjudits i sex år. Vid den tiden diskuterade Cyclingnews-teamet konsekvenserna av upptäckten och talade med elcykeltillverkaren Typhoon, som också har hjälpt UCI att utveckla sina tester för att upptäcka dolda motorer.

Redaktionen