Nocentini tävlar om Worlds plats på Vuelta a España

Nocentini tävlar om Worlds plats på Vuelta a España
Anonim
Rinaldo Nocentini (AG2R) är i gult ytterligare en dag.

Italienska Rinaldo Nocentini vill sätta sitt namn tillbaka i toppen efter att ha bär på ledarens gula tröja på Tour de France. Han kommer att starta kommer att starta Vuelta a España på lördag med målet att få sig en plats på sitt landslag för världsmästerskapen.

relaterade artiklar

Nocentini har dagen för sitt liv på Tour

Cunego i mål för världsmästerskapen

Ballerini söker efter de bästa nio åkarna för det italienska laget

Ballan möter sista tävlingar före världstitelförsvar

Nibalis säsong över efter bruten benben

"Jag åker dit för att vinna en etapp och tjäna maglia azzurra [Italiens landslag jesey - red.], " Sa Nocentini (AG2R La Mondiale) till Cyclingnews. "Jag behöver inte göra mycket, men jag måste visa att jag fortfarande är tillgänglig."

Den italienska lagledaren Franco Ballerini kommer att vara på Vuelta a España i 12 till 13 etapper för att observera framstegen för sina kandidater. Nocentini sa att han vill vinna en etapp de första dagarna medan Ballerini är på tävlingen och framhävde loppets fjärde etapp till Liège.

Vid årets Tour de France slutade Nocentini fjärde på etapp sju till Arcalís och tog över ledarens gula tröja. Han bar Malliot jaune i åtta dagar, den längsta av alla åkare på Touren. Spanjoren Alberto Contador vann loppet 20:45 över Nocentini, som hamnade på 14: e plats.

Nocentini sa att hans prestationer i Touren hjälper, men är inte tillräckligt för att få plats på det niomänniska Worlds-laget. Senast tävlade han för det italienska laget på Worlds 2006 i Salzburg, Österrike, då lagkamraten Paolo Bettini vann sin första titel.

Ballerini har ett svårt jobb att välja laget i år med Paolo Bettini avgång och både Danilo Di Luca och Davide Rebellin avstängda för dopingbrott. Vincenzo Nibali skulle ha en nyckelroll, men han kraschade och krossade ärbenet i söndagens scen av Eneco Tour.

Ballerini kommer sannolikt att bygga laget runt försvarande mästare Alessandro Ballan och Damiano Cunego.

"Cunego kan ha en stor värld, " sade Nocentini. "Nibali hade varit viktigt för oss. Han kunde ha gjort flykt och gått för att vinna. Det kommer att vara ett lag som måste gå in i rymden eftersom vi inte har en stor namngivna ryttare, som Bettini.

"Om jag går kommer Ballerini att bestämma hur jag kan hjälpa laget."

Italien har vunnit VM de senaste tre åren: Paolo Bettini 2006 och 2007, och Ballan 2008. Inget land har vunnit loppet fyra år i rad.

Kursen i Mendrisio, Schweiz, kommer att vara en av de svåraste sedan 2003 i Hamilton, Kanada. Kretsen har två stigningar, Acqua Fresca och Novazzano, i en kort 13, 8 kilometer lång krets upprepad 19 gånger.

Följ på Twitter för den senaste täckningen av evenemang som äger rum i cykelvärlden - twitter.com/cyclingnewsfeed

Redaktionen