Klöden skadades när Astana återvänder till racing

Klöden skadades när Astana återvänder till racing
Anonim
Klöden förbereder sig

Team Astana återvänder till tävlingsåtgärder i helgen efter sin självupplösta hiatus efter bloddopningspositive av Alexander Vinokourov och Andrei Kashechkin, men det kan behöva gå utan dess stjärnrytter, Andreas Klöden, som skadades i en träningsolycka på torsdag .

Laget kommer att delta i två lopp på söndag GP Ouest France-Plouay i Frankrike och GP Jef Scherens i Belgien. "Ryttarna kommer att ha hjärtat att visa att deras lag inte är färdig och att det dåliga rykte för några av ryttarna inte borde flyta över till dem, " heter det i ett uttalande från teamet.

Andreas Klöden skulle ha varit lagets kapten för GP Plouay, men en olycka under träning på torsdag har ställt sitt deltagande i fråga. Klöden stötte på problem med "en bil [som] inte respekterade vägrätten på vägen", enligt ett lagdeklaration, och skadade hans hand och höft, men bröt inte några ben. Loppet är en viktig del av Klödens förberedelser inför VM i Stuttgart, och han hoppas vara i början på söndagen, men kommer att fatta ett slutligt beslut på fredag.

Skulle Klöden tävla kommer han att få stöd av Assan Bazayev, Koen De Koert, Thomas Frei, Maxim Iglinsky, Andrej Misurov, Steve Morabito och Gregory Rast.

I GP Jef Scherens kommer Rene Haselbacher att leda ett sprintfokuserat team av Maxim Gourov, Sergei Ivanov, Benoit Joachim, Aaron Kemps, Gennady Mikhailov, Dimitri Muravyev och Michel Schär.

Redaktionen