Henderson och McConnell rubriker Australiens lag för MTB-VM

Henderson och McConnell rubriker Australiens lag för MTB-VM
Anonim
Bild 1 av 5

Daniel McConnell (Trek Factory Racing XC) Bild 2 av 5

STORT leende mot Rebecca Henderson (Trek Factory Racing XC) när hon avslutar 3: a Bild 3 av 5

Peta Mullens kommer att se ut för att försvara sin titel i road race Bild 4 av 5

Cameron Ivory (Australien) Bild 5 av 5

Daniel Mcconnell (Australien)

Trek Factory Racing-duon Rebecca Henderson och Daniel McConnell har båda utsetts till Australiens 15-rytterspel för det kommande MTB-VM 2016 som kommer att hållas i Nove Mestro, Tjeckien. McConnell, rankad som 12: e i världen, missade världarna 2015 och kommer att se ut till att förbättra sitt bästa resultat av 27: e 2012 i sitt sjunde utseende på Worlds. Den australiska nationella mästaren Henderson gör sitt tredje världsutseende och kommer att sträva efter att bli bättre än hennes 15: e från 2014 i hennes tredje världar.

"Det är en stor ära för dessa ryttare att bära det gröna och guldet och jag gratulerar dem till deras val", säger Mountain Bike Australia President Russell Baker. "XCO: s världsmästerskap tas fram under ett olympiskt år, vilket bringar händelsen närmare vår ordinarie säsong och det här laget representerar en bra blandning av ungdom och erfarenhet och jag önskar dem alla hälsning till världsmästerskapen i Nove Mesto na Morave."

McConnell förenas av Cam Ivory, Australiens bästa efterbehandlare vid förra årets Worlds, och 25-åriga Brendan Johnson.

Tidigare australiensiska landslagsmästare Peta Mullens ansluter sig till Henderson på startlinjen för kvinnors lopp i sitt försök att kräva en plats i Australiens Rio-olympiska lag.

Holly Harris är den enda U23-kvinnliga representanten medan tre U23-män, Scott Bowden, Tasman Nankervis och Reece Tucknott, är på väg till Tjeckien.

Juniormännen, Micheal Harris, Kian McKinnon, Luke Pankhurst, Nick Pedler och Jack Feltham, och ensamma juniorkvinna Sarah I'on slutför truppen.

Medan de använder en del av samma program, är Downhill World Championships separata från längdlandet 2016 på grund av Rio-olympiska spelen med Val Di Sole som värd i september.

Världsmästerskapen i mountainbike 2016 kommer att hållas från 29 juni - 3 juli med Cyclingnews för att ha tävlingsrapporter och resultat från Novo Mestro.

Australiensiska MTB-VM 2016

Elite Men: Daniel McConnell, Cameron Ivory och Brendan Johnston

Elite-kvinnor: Rebecca Henderson, Peta Mullens

U23 Män: Scott Bowden, Tasman Nankervis och Reece Tucknott

U23 kvinnor: Holly Harris

Juniormän: Micheal Harris, Kian McKinnon, Luke Pankhurst, Nick Pedler och Jack Feltham

Junior kvinnor: Sarah jag är

Redaktionen