Garmin Sharp jagar upprepad framgång på USA Pro Challenge

Garmin Sharp jagar upprepad framgång på USA Pro Challenge
Anonim
Bild 1 av 5

Tom Danielson (Garmin-Sharp) pratar om den kommande veckan och kommer att vinna i Utah. Bild 2 av 5

Tom Danielson (Garmin-Sharp) nästan till toppen av den sista stigningen och arbetar sig till gult. Bild 3 av 5

Andrew Talansky åker till startpallen för att anmäla sig till loppet i Bourg D'Oisans Bild 4 av 5

Rohan Dennis (Garmin-Sharp) i den gula tröjan på DauphineImage 5 av 5

Christian Vande Velde (Garmin Sharp) tillbaka till racing efter att hans Tour de France kraschade.

2012-upplagan av USA Pro Challenge i Colorado bevittnade en virtuell blitzkrieg från Garmin Sharp, som skickade ryttare upp vägen från kilometer noll i öppningssteget och aldrig riktigt släppte förrän Christian Vande Velde tog den sista gula tröjan den sista dagen i Denver.

relaterade artiklar

Vande Velde överger Tour de France

Rohan Dennis drar sig ur Tour de France

Talansky blir topp tio på debut Tour de France

Passion betalar för Danielson med Utah-segern

Det var en imponerande visning av aggressiv ridning som ledde till den totala segern, men varken Vande Velde eller nyligen Tour of Utah vinnaren Tom Danielson skulle tippa sina hattar på söndag om vad som skulle vara lagets strategi i år.

Vande Velde kraschade hårt under Tour de France i juli och medgav söndag att han inte är i samma form i Colorado som han var förra året. Men Danielson, som tog en etapper i Aspen 2012, flyger uppenbarligen, och Andrew Talansky, den 24-åriga stigande stjärnan som slutade tio totalt på Tour de France för mindre än en månad sedan, kommer också att vara i Garmin blanda.

"Jag är definitivt bakom, " sa Vande Velde om sin nuvarande kondition. "Det råder inget tvivel om det jämfört med förra året. Jag var tvungen att lämna tidigt från Tour de France, men jag har liksom satt samman bitarna de senaste veckorna före Utah

. Men jag håller denna händelse nära och kär i mitt hjärta, och jag kommer att ge allt mitt. Det spelar dock ingen roll hur jag är, bara så länge en av oss från Garmin är på toppsteget. Det är allt som verkligen betyder. "

Teamdirektör Charly Wegelius krediterades för förra årets djärviga attackstrategi, och den pensionerade före detta WorldTour domestique är tillbaka bakom ratten i teambilen igen i år. Men Danielson sade på söndag att Wegelius närvaro inte garanterar att laget kommer att skjuta ut igen när loppet startar på måndag.

"Kursen är annorlunda i år, " sa Danielson. "Vi har ett annat lag i år, med ett annat scenario och olika konkurrenter. Så det är inte detsamma. Förra året var det nästan som två lag som tävlar mot varandra. I år finns det fler starka lag så att taktiken kanske inte gör fungerar. Så du måste vara smart. Du kan inte bara säga att vi kommer att bli nötter, för det fungerar egentligen bara när vissa killar är i viss form över vissa berg. "

Danielson betonade att nyckeln till framgång i år är ett starkt lag, och Garmin har uppenbarligen flera kort att spela denna vecka. Men Danielson sa också att 2013-fältet är mycket djupare, och att upprepa förra årets långbomstrategi skulle kunna slå tillbaka.

"Det är ett mycket starkt fält i år med Sky och Tour de France Champion", sa Utah-vinnaren. "Du måste vara försiktig, du kan inte göra galna grejer, för de kommer bara att slå dig i ansiktet direkt efteråt. Vi kommer att vara så starka som vi kan vara, och vi ska försöka vara lika smarta som möjlig."

Att vara smart, opportunistisk och aggressiv kan ta ett lag långt, och att ha flera ryttare som kan vinna övergången sätter Garmin i en stark position att upprepa. Men kunde Garmin befinna sig i stånd att ha för många kockar i köket i år.

"Absolut inte, " sa Danielson eftertryckt. "Det är därför vårt team är så framgångsrikt, för vi är alla goda vänner. Vi köper alla in i planen. Vi tränar alla tillsammans och vi umgås. Vi gjorde Utah tillsammans och mellan Utah tillsammans. Vi är alla på samma sätt våglängd.

"Jag tror att vårt team är väldigt bra på att träffas som ett och göra vårt bästa, särskilt i Colorado där våra rötter kommer från och där många av oss har hus, " sade Danielson. "Vi är ganska kraft i Colorado, säkert."

Garmin Sharp USA Pro Challenge-programlista: Christian Vande Velde, Tom Danielson, Thomas Dekker, Rohan Dennis, David Millar, Lachlan Morton, Andrew Talansky, David Zabriske.

Redaktionen