Tidigare Tour de France-vinnare säger ge Armstrong sina segrar

Tidigare Tour de France-vinnare säger ge Armstrong sina segrar
Anonim
Bild 1 av 5

Tidigare Tour- och Giro-vinnare Stephen Roche är ute efter att genomföra förändringar i Cykling Bild 2 av 5

Bernard Hinault Bild 3 av 5

Bernard Hinault och Eddy Merckx pratar om kullerstenarna Bild 4 av 5

Miguel Indurain var naturligtvis närvarande i början av loppet Bild 5 av 5

Tour de France försvarande mästare Chris Froome (Team Sky)

På frågan var 12 av de 23 tidigare Tour de France-vinnarna överens om att Lance Armstrong borde ha sina sju Tour-segrar tillbaka, rapporterar De Telegraaf. "De borde aldrig ha raderat Armstrong från listan. Du kan inte ändra resultat tio år senare. Naturligtvis är det inte bra vad han gjorde, men du kan inte skriva om historien, " sa vinnaren Joop Zoetemelk från 1980.

relaterade artiklar

Vad visste USA Cycling om dopning innan Armstrong-utredningen ">

Armstrong misslyckas med att stoppa USA: s federala regeringsprocess framåt

Av de 25 vinnare som fortfarande lever svarade inte Ferdi Kubler och Roger Walkowiak, sju höll inte med frågan, två hade ingen åsikt och Eddy Merckx och Alberto Contador ville inte diskutera frågan. De äldre vinnarna som Felice Gimondi, Federico Bahamonts och Jan Janssenof höll mest med på frågan från De Telegraaf.

"Armstrong borde stanna på den listan." 1987 Tour de France vinnaren Stephen Roche lade till. "I tävlingens 100-åriga historia kan du inte ha en vinnare på sju år. Dopning har varit en del av sporten, inte bara för cykling, i årtionden. Vem berättar för mig Jacques Anquetil vann rent. Bör vi ta bort hans segrar bort ? Eller varför får Richard Virenque behålla sina polka dot tröjor? "

Av de nyare vinnarna kände bara Andy Schleck och Oscar Pereiro att Armstrong borde behålla sina segrar. "Vem kommer ihåg vem som var andraplatsen i dessa tävlingar? Jag skulle inte känna mig själv. Du kan inte ha sju lopp utan en vinnare, så bara lämna Armstrong på listan, " sa Schleck, som var tvåa bakom Contador 2010 men var förklarade vinnaren efter att spanjoren testat positivt.

För ryttare som Chris Froome, Cadel Evans och Bradley Wiggins var det tydligt: ​​"De sju tomma platserna symboliserar en era. Vi borde lämna det som det är, " svarade Froome. Evans och Wiggins lade båda till att att skicka tillbaka de gula tröjorna kan vara en bra symbolisk gest.

Mellan ja och nej fanns det mer nyans, mer än svarta och vita svar

"Varje lopp som ägde rum skulle ha en vinnare, " sade Miguel Indurain, den femtidiga vinnaren mellan 1991 och 1995. "Men jag är inte den som säger vem som borde vara den vinnaren, men om ingen kan säga det, så vann Armstrong dessa turer. "

"Det finns ingen bra lösning", avslutade Pedro Delgado. "Om du tar bort en seger, gör det sex månader till ett år efter loppet. Inte sju år senare. Det är meningslöst."

De Telegraaf bad också Armstrong om en reaktion. "Jag tror att det är bättre att inte säga någonting till detta. Självklart har jag en åsikt men jag ska hålla den för mig själv för nu, " sade han.

För Tour de France är regissören Christian Prudhomme Armstrong historia. "Och detsamma gäller för allmänheten. Du frågar folket på vägen. Det är uppenbart, hans namn kommer inte att finnas på listan igen. Period."

Redaktionen