Fabio Aru återvänder till racing på Volta a Catalunya

Fabio Aru återvänder till racing på Volta a Catalunya
Anonim
Bild 1 av 5

Fabio Aru (UAE Team Emirates) var tillbaka i aktion i Algarve Bild 2 av 5

Fabio Aru pratar med sina UAE Team Emirates-lagkamrater Bild 3 av 5

UAE Team Emirates Dan Martin undertecknar autografer för fans före etapp fem Bild 4 av 5

Förenade Arabemiraten Team Emirates drog Dan Martin till linjen efter en rasande chaseImage 5 av 5

Som alla väntade Dan Martin (UAE Team Emirates) på sprintavslutningen

Efter att han övergav sig i Paris-Nice tidigare denna månad kommer Fabio Aru att hoppa tillbaka i pelotonen nästa vecka på Volta a Catalunya i Spanien. Aru kommer att gå med i WorldTour-loppet, som går från 25-31 mars, av UAE Team Emirates-lagkamrat Dan Martin, som vann totalt där 2013 och har gjort krav på etapper både 2013 och 2016.

relaterade artiklar

Dan Martin: Jag har klippt bort hela tiden

Dan Martin slog efter femteplatsen i Valencianas tuffaste mål

Aru attackerar Volta ao Algarve med "grus"

Aru bekräftar tävlingsplanerna före Giro d'Italia med Paris-Nice för en sen integration

Kan UAE Team Emirates bygga om Fabio Aru ">

"Volta a Catalunya är alltid ett lopp jag ser fram emot - ännu mer så i år med min familj som vägkanten i ett antal steg, " sade Martin i ett pressmeddelande från teamet. "Jag känner bra till kursen eftersom jag bor i regionen, och efter att ha tävlat Volta a Catalunya nästan varje år av min karriär känner jag vägarna väl."

Stödja Martin och Aru på den klättrare tunga Förenade Arabemiraten är Cristian Muñoz, Rui Oliveira, Simone Petilli, Edward Ravasi och Rory Sutherland.

Martin har haft en stadig början på sin säsong 2019 hittills, med bara 14 tävlingsdagar i sina ben, efter att ha börjat på Challenge Mallorca i februari. Men han har sedan dess uppnått topp-10 avslut på både Volta a Valenciana - där han var fjärde totalt - och UAE Tour, där han slutade sjunde.

"Hittills har den här säsongen varit konsekvent, så förhoppningsvis kan vi fortsätta tävla bra som ett lag, men Catalunya är ett vidöppnat lopp i år, " sade Martin. "Varje dag kommer att vara viktig, och ett mycket starkt fält av toppryttare betyder att det kommer att bli ett bra, taktiskt lopp. Jag mår bra, så vi får se vad som händer."

Aru, å andra sidan, har fortsatt att kämpa i pelotonen. Han slutade åttonde och 15: e i sina två första lopp på Challenge Mallorca, men har sedan dess åkat ganska anonymt genom Volta ao Algarve och Paris-Nice, där han tappade bort under etapp 3.

"Några dagar efter att jag övergav Paris-Nice började jag känna mig bättre, " sade Aru i lagets katalunya-lista. "Volta a Cataluyna är ett lopp som är väldigt svårt. Jag kommer att se i de första etapperna hur jag känner mig och vilka mål jag kan nå. Jag har en önskan att göra det bra, så jag tar det här loppet med en positivt tankesätt. "

Förenade Arabemiraten Team Emirates för Volta a Catalunya för 2019: Fabio Aru, Daniel Martin, Cristian Muñoz, Rui Oliveira, Simone Petilli, Edward Ravasi, Rory Sutherland.

Redaktionen