Eneco Tour: GreenEdge hoppas att lyckan förbättras

Eneco Tour: GreenEdge hoppas att lyckan förbättras
Anonim
Bild 1 av 4

Orica-GreenEdges Damien Howson får en hjälpande hand efter att ha kraschat Bild 2 av 4

GreenEdge-ryttare rullar över linjen Bild 3 av 4

Matt Goss (Orica-GreenEdge) hade ett otäckt fall i de sista kilometerna på dagens etapp Bild 4 av 4

Eneco Tour 2014 pågår

Eneco Tours öppningsdag var en blåmärke för Orica-GreenEdge med kraschar och en sen attack som stör teamets ambitioner om seger.

relaterade artiklar

Guardini vinner Eneco Tour-öppnare

Med starka vindar och regn som kännetecknade den första halvan av dagen avslutade en krasch i den slutande kilometeren till Matt Goss sina chanser för seger på en glömsk dag för laget.

Aidis Kroupis och Leigh Howard var närvarande i den första gruppen i när mållinjen närmade sig tillsammans med Jens Keukeleire, men de förlorade varandra i slutet till finalen då Tom Dumoulin (Giant-Shimano) sen våg för etapprisen störde sprint tåg som var tvungna att komma fram.

"Killarna gjorde ganska bra att vara där uppe under omständigheterna", sa sportschefen Matt Wilson.

"Vi tappade ungefär hälften av laget när sprinten till och med kom. De tappade bara varandra i mål och det var det.

"Inget lag kunde formulera ett sprintåg idag, det var alldeles för galet. Det var krascher i varje hörn i finalen och med regnet och vinden var det ganska hektiskt."

Tidigare på dagen var neoproffen Damien Howson offer för en krasch men ser troligt ut att starta etapp 2 som Wilson förklarade.

"Både Damien [Howson] och Gossy [Matt Goss] är båda skadade men ingenting ser trasigt ut i detta skede. Vi kan kanske ta en skanning eller två ikväll men de ser OK ut att starta imorgon, " sa Wilson.

Steg 2 på papper är en dag för sprinterna, och Wilson hoppas att finalen blir mindre stressande och att laget kan komma igenom oskadat.

"På papper är det ett mycket liknande stadium som idag, " sa Wilson. "Vädret ser väldigt likt ut, men förmodligen är det lite mer skyddat och inte riktigt lika öppet dit vi åker imorgon så jag förväntar mig i detta skede en mer kontrollerad och ordnad finish.

"Men vem vet, det är väldigt oförutsägbart här uppe."

Redaktionen