Dillier sätter sig själv i strid för Guangxi totalt sett efter avbrott

Dillier sätter sig själv i strid för Guangxi totalt sett efter avbrott
Anonim
Bild 1 av 3

Silvan Dillier efter ytterligare en tuff dag Bild 2 av 3

Silvan Dillier (BMC) ansträngningar i pausen fick honom sprinttröja Bild 3 av 3

Schweizisk mästare Silvan Dillier (BMC)

Den schweiziska nationella mästaren Silvan Dillier har tagit sig in i striden för Tour of Guangxis totala titel efter hans utbrytningsinsatser på etapp 1.

relaterade artiklar

Dillier utnyttjar sällsynta möjligheter i Giro d'Italia

Dillier förseglar övergripande seger för Route du Sud

Dillier tecknar treårigt avtal med AG2R La Mondiale

BMC Racing-ryttaren belönades för sin aggression med nio bonussekunder, tack vare tre mellanliggande sprintvinnar och ledningen i poängklassificeringen. Han ligger nu tvåa totalt med etappvinnaren Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) topp på grund av de 10 bonussekunderna som tilldelades för segern.

Med steg 4 som troligtvis avgör den övergripande titeln, har Dilliers förmågor på korta punchiga klättringar som NogLa scenfinish fått stöd av hans ansträngningar på Beihai-kretsen. När han talade till när han tog sig till pallen efter att ha korsat linjen på 38: e plats förklarade Dillier sin plan att få en tidig fördel.

"Ja att försöka få några bonussekunder och flytta upp GC är alltid något bra att göra, " sade Dillier som kommer att byta sitt röda och vita nationella kit för den blå sprinttröjan på etapp 2.

Dillier anslöt sig till utbrottet för majoriteten för etappen på 107, 4 km var Nic Dougall (Dimension Data), Andriy Grivko (Astana) och Remi Cavagna (Quick-Step Floors). Trots möjligheten att flyktingarna förlorar sammanhållning med locket från klassificeringströjor och en möjlig etapper, förklarade Dillier att det var relativt enkelt försök att hämta sina bonussekunder.

"Vi arbetade ganska bra tillsammans. Trots att jag kunde vinna alla sprinter arbetade de andra bra och jag var riktigt glad. Motivationen var bra, " tillade han.

Med BMC sedan säsongen 2014 har Dillier haft en breakout-säsong 2017 med en Giro d'Italia-seger, totalt Route du Sud-seger och den schweiziska vägtiteln. För de återstående etapperna av Tour of Guangxi kommer 27-åringen säkert att vara en markerad ryttare, och kommenterar att det inte är troligt att det kommer att finnas fler gåvor på vägen för honom den här veckan.

"Jag har aldrig haft i åtanke att gå solo eftersom du har nära till noll procent chans att komma till mål så här var det bättre att rädda benen för imorgon, " sade han. "Jag tror inte att de kommer att släppa mig i utbrottet imorgon. Vi kommer då att se på den fjärde etappen med uppförsbacken hur det går, men jag räknar med att fler stötande klättrare flyttar upp i GC då."

Medan Tour of Guangxi är Dilliers sista tävling i BMC Racing-färger innan hans flytt till AG2R La Mondiale och en seger säkert skulle vara ett passande farväl närvarande, förklarade han att hans fokus innebär att leverera ett toppresultat oavsett omständigheterna.

"Jag går alltid till tävlingar som vill göra mitt bästa så det spelar ingen roll vad som kommer härnäst. Jag vill alltid göra mitt bästa varje lopp, " sade han.

Redaktionen