Contador innehåll efter Volta a Catalunya

Contador innehåll efter Volta a Catalunya
Anonim
Bild 1 av 3

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) i gott humör i början av etapp 6 Bild 2 av 3

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) på pallen för att hamna 2: a totalt på Volta a Catalunya 2014 Bild 3 av 3

Alberto Contador (TInkoff-Saxo) i Volta Ciclista en Catalunya peloton

Alberto Contador var nöjd med sin övergripande andraplats på helgen Volta a Catalunya i helgen, som kom efter att han försökte överraska sina rivaler på en något våt och farlig slutkrets i Monjuic i Barcelona på söndagen.

relaterade artiklar

Alberto Contador förväntar sig att öppna Volta a Catalunya

Contador: "Om Froome är här, beror det på att han vill vinna"

Contador toppen av WorldTour rankningar

Efter sju dagars tävling sa Tinkoff-Saxo-ledaren: "Jag mår bra runt hela världen. Kanske missade jag att få ett annat mål i en etapp eller två, och det är synd att jag inte utnyttjade bergstegen bättre, som på Vallter 2000, men jag är nöjd, särskilt med hur jag återhämtade mig dag för dag. "

"Även om jag har gjort lite hårt arbete i olika tävlingar redan i år, mår jag bra, både fysiskt och mentalt, och jag vilas för mitt nästa mål, Baskien, " sade han.

Contador medgav att han ångrade att han inte attackerade längre ut på Vallter 2000-finishen, där han öppnade ett litet gap på den eventuella totalvinnaren Joaquim Rodriguez i finalen, men missade etappesejaren och en möjlighet att vända det smala underskottet på fem sekunder till Rodriguez. "Kanske kunde jag ha drivit mer. Jag tror att jag hade benen för scenen och kunde ha provat något mer för övergripande, men taktiskt finns det tillfällen att du spelar ett sätt och de andra när du spelar ett annat."

Hade det varit en tidsperiod, tror Contador att det inte skulle ha gjort någon skillnad i det totala. "Du vet aldrig, det finns tillfällen som en tidsperiod gynnar mig och tider när det gynnar andra. Med Joaquim [Rodriguez] kunde det ha gynnat mig, men inte med [Tejay] van Garderen."

Contador försökte fram till slutet av sista etappen, med ett drag så sent som två varv att gå, men kraftiga regn och en anpassning till efterbehandlingskretsarna som tog bort 1, 1 km och vissa höjdförändringar gjorde det omöjligt för honom att få en fördel . "Idag tror jag att de gjorde rätt sak genom att skära banan på grund av fara, men det har också tagits ut några av svårigheterna med klättringen, så det var svårare att attackera. Hur som helst, Joaquim var väldigt uppmärksam hela tiden och jag kan bara gratulera honom. "

Contador tävlar på baskiska turnén med början den 7 april.

Redaktionen