Bradley Wiggins: Blir motiverad

Bradley Wiggins: Blir motiverad
Anonim

I slutet av 2005 är en lugn tid för Bradley Wiggins, men också en tid att omorientera och fokusera på en ny säsong som Brit ser mycket fram emot. Efter sin stint med Crédit Agricole har Wiggins bytt lag och åter valt en fransk trupp - Cofidis. Cyclingnews Hedwig Kröner gick med i olympisk guldmedaljist vid outfitens andra träningsreunion på en golfklubb nära Montpellier, där Wiggins drar nytta av varje timmars sömn han kan få; det är inte en lätt uppgift med en tio månaders pojke som håller honom upptagen hemma.

"Det är tyst här, så det är bra, " sa Wiggins. "Säsongen kommer att bli tuff." 25-åringen har två stora mål för nästa säsong och känner att tävlingskalendern är tillräckligt full. "Jag ska börja med GP d'Ouverture de la Marseillaise, sedan Etoile de Bessèges, följt av Volta a Algarve, Het Volk och sedan Paris-Nice. Det kommer att finnas enorma mängder racing att göra, men det är allt i rätt tid för vad jag vill uppnå. "

Så vilka tävlingar kommer Wiggins mål 2006? "Jag har två mål för den här säsongen; Paris-Nice-prologen och Tour de France-prologen, för vilken jag kommer att förbereda mig som om det var den olympiska jakten!", Svarade den olympiska guldmedaljisten och världsmästaren på en bestämd notera, förklarar också hans brist på körning under den senaste säsongen. "Jag är glad över att vara med Cofidis nu, eftersom jag kommer att kunna koncentrera mig mer på mina mål med dem, och de vet att de måste låta mig förbereda mig för dem som jag vill. I år hade jag inga mål; jag bara tillbringade alla helger på tävlingen på vägen och det deprimerade mig verkligen. Jag har alltid varit någon som har haft specifika mål, så det är vad jag har kommit tillbaka till nu. "

Så mycket som Wiggins flygde högt efter att ha vunnit guld-, silver- och bronsmedaljer vid OS i Aten 2004, upplevde han några psykologiska lågheter under det senaste året. "Eftersom jag alltid hade gjort mycket spår, tyckte jag att det var svårt att kalibrera om, " reflekterade han. "Jag kämpade för att vara motiverad länge, för jag hade byggt så länge till OS. Men nu har jag fått den motivationen tillbaka, och bortsett från mina mål på vägen vill jag bygga upp specifikt för Peking igen och sedan till London 2012. "

Världsmästaren lär känna Cofidis ledning och hans nya lagkamrater vid denna tid på året och är övertygad om att han kommer att passa perfekt. "Mentaliteten på Cofidis skiljer sig mycket från Crédit Agricole - de vet att jag är den typ av ryttare som måste förbereda sig för specifika mål. De uppmuntrar mig i det jag vill göra, så det är perfekt, " avslutade Wiggins.

"Vi förväntar oss mycket av Wiggins, " tilllade direktörens sportif Francis Van Londersele. "Han visar mycket entusiasm just nu och har ett sätt att arbeta som vi tycker är mycket intressanta, så vi vill svara på hans önskemål. När han tittar på hans fysiska kapacitet i hans relativa ålder kan han verkligen bryta igenom snart. Det är dags för honom att också hitta framgång på vägen, och vi hoppas att han kommer att göra det med oss. "

Se upp för en fullständig rapport från Cofidis-lägret de närmaste dagarna om Cyclingnews.

Redaktionen